در سال های اخیر، شارژ بی سیم بیشتر و بیشتر برای گوشی های هوشمند رایج شده است. کابلهای رابط سنتی با پدهای شارژ بیسیم جایگزین میشوند که مستقیماً از سازنده یا خردهفروشان گوشی هوشمند شما در دسترس هستند.
شارژ بی سیم چگونه کار می کند؟
یک پد شارژ بی سیم هنگام وصل و روشن شدن، میدان الکترومغناطیسی ایجاد می کند. هنگامی که یک تلفن هوشمند در بالا قرار می گیرد و سیم پیچ های داخلی فناوری بی سیم Qi دو جزء منطبق بر هم قرار می گیرند، جریان الکتریکی بین این جفت عبور می کند و گوشی شروع به شارژ می کند.
فرقی نمیکند از دستگاههای اپل یا اندروید استفاده کنید، برای هر سیستمعامل تعداد زیادی گوشی وجود دارد که قابلیت شارژ بیسیم را ارائه میکنند.
آیفون های سازگار با شارژ بی سیم
اپل سیستم بی سیم خود را برای آیفون در سال 2017 با عرضه سری آیفون 8 و سری آیفون X راه اندازی کرد. این تغییر عمده ای را در ساخت و ساز ایجاد کرد، زیرا اپل یک نمای بیرونی شیشه ای شیک جدید را بر روی بدنه فولادی مستحکم سنتی انتخاب کرد. بنابراین، برخلاف مدلهای قبلی خود، شارژ بیسیم اکنون فعال شده بود، زیرا گوشی میتوانست با پد شارژ جفت شود.
اگرچه هر دو سری آیفون از آن زمان متوقف شدهاند، اما از آن زمان تاکنون شارژ بیسیم در تمام مدلهای آیفون با گامهای جدی از نظر کارایی و رویکرد وجود داشته است.
شارژ بیسیم در مدلهای آیفون زیر موجود است:
- آیفون 13 مینی
- آیفون 13
- آیفون 13 پرو
- آیفون 13 پرو مکس
همچنین:
- آیفون XR
- آیفون 11
- آیفون 11 پرو
- آیفون 11 پرو مکس
- آیفون 12
- آیفون 12 مینی
- آیفون 12 پرو
- آیفون 12 پرو مکس
طیف آیفون 12 با عرضه فناوری MagSafe شاهد اولین قابلیت های به روز شده شارژ بی سیم اپل بود. این مرحله پیشرونده با استفاده از یک حلقه متمرکز از آهنربا، شارژ سریعتری را فراهم میکند که به اطمینان از اتصال فوری دستگاه و پد شارژ کمک میکند. در نتیجه، قدرت شارژ از 7.5 وات استاندارد دو برابر شده است تا حداکثر عملکرد را تا 15 وات برساند.
گوشی های سامسونگ سازگار با شارژ بی سیم
اولین گوشی هایی که ظرفیت شارژ بی سیم را ارائه کردند در سال 2012 به بازار آمدند و Samsung Galaxy S3 یکی از اعضای این گروه نوآورانه بود. سامسونگ به استفاده از شارژ بیسیم در گوشیهای خود ادامه داده است و مدلهای گلکسی اس 6 و گلکسی اس 6 اج را در سال 2015 عرضه کرد - دو تا از اولین گوشیهایی که از فناوری Qi پشتیبانی میکنند. در نتیجه، این غول فناوری اکنون یکی از برجستهترین تولیدکنندگان گوشیهای اندرویدی است که دارای این عملکرد است و تمام خانواده گلکسی سامسونگ قادر به پشتیبانی از شارژ بیسیم هستند.
سامز
به منظور پیشرفت بیشتر این فناوری، سامسونگ حتی روش شارژ بی سیم خود را علاوه بر Qi توسعه داده است که سریعتر از سرعت استاندارد است و برای خرید با شارژرهای خود برند سامسونگ در دسترس است. گوشی های سامسونگ همگی دارای گواهی Qi هستند، بنابراین با هر شارژر بی سیم Qi نیز سازگار هستند. این فناوری شارژ پیشرو در مرحله دوم خود - معروف به Fast Wireless Charging 2.0 - است و شارژ 10W+ را ارائه می دهد.
شارژ بی سیم در این گوشی های هوشمند سامسونگ گلکسی در دسترس است:
• Samsung Galaxy S20FE 4G
• Samsung Galaxy S20FE 5G
• Samsung Galaxy S21
• سامسونگ گلکسی اس 21 پلاس
• Samsung Galaxy S21 Ultra
• Samsung Galaxy A52s 5G
تلفن های گوگل سازگار با شارژ بی سیم
و بیایید تلفن های گوگل را که در حال حاضر با شارژ بی سیم در دسترس هستند فراموش نکنیم:
• Google Pixel 6
• Google Pixel 6 Pro
آیا شارژ بی سیم برای عمر باتری مضر است؟
همه ما عادت های خاص خود را برای شارژ گوشی خود داریم. برخی از ما منتظر می مانیم تا باتری تقریباً تمام شود، برخی دیگر ترجیح می دهند تلفن خود را همیشه به طور کامل شارژ نگه دارند، در حالی که بقیه ما در جایی می نشینیم.
گوشی های هوشمند معمولاً دارای باتری لیتیوم یونی هستند که انتظار می رود طول عمر محدودی داشته باشد. به عنوان مثال، دستگاه های اپل طوری طراحی شده اند که پس از 500 چرخه شارژ کامل، 80 درصد ظرفیت کامل خود را حفظ کنند. با در نظر گرفتن این موضوع، چه گوشی هوشمند خود را با استفاده از شارژر بی سیم شارژ کنید یا از طریق روش سنتی سیمی، گوشی خود را بیش از حد شارژ نخواهید کرد.
گرما عاملی است که می تواند بر عمر باتری شما تأثیر بگذارد و با هر رویکردی که برای شارژ کردن تلفن خود در نظر می گیرید باید به آن توجه کنید. میتوانید با برداشتن پوشش تلفن، مطمئن شوید که روی پد شارژ قرار گرفته است و مراقب باشید که آن را زیر نور مستقیم خورشید قرار ندهید، از خطرات فوری جلوگیری کنید. بسیاری از شارژرهای بی سیم دارای فن های داخلی و سیستم های خنک کننده هستند که به رفع نگرانی های احتمالی کمک می کند.
مزایای شارژ بی سیم گوشی چیست؟
بر خلاف کابل شارژ سنتی شما، که ممکن است فرسوده یا آسیب ببیند، پدهای شارژ بی سیم برای اتصال به گوشی نیازی به هیچ نیرو یا ضربه زدن به سیم ندارند. این امر فرسودگی و پارگی روزمره سیستم شارژ شما را کاهش می دهد، زیرا فشار کمتری بر درگاه های اتصال توسط گوشی ها وارد می شود. با این توسعه، سیمی برای پارگی وجود ندارد و بنابراین خطر آسیب های مکرر در طول زمان به حداقل می رسد.
بسیاری از گوشیهای دارای قابلیت شارژ بیسیم دارای ویژگی شارژ معکوس نیز هستند که به شما امکان میدهد در صورت کم شدن شارژ دستگاههای نزدیک، برق تلفن خود را با تلفنهای شارژ بیسیم سازگار و لوازم جانبی به اشتراک بگذارید.
اگر بخواهید تلفن خود را به صورت دوره ای در طول روز شارژ کنید، با حداقل وقفه در استفاده از تلفن، شارژ بی سیم عالی است. هر زمان که از آن استفاده نمیکنید، آن را روی درگاه شارژ پایین بیاورید تا در تماسهای طولانی یا پیمایش طولانیمدت در شبکههای اجتماعی، نیازی به خم شدن در نزدیکی سوکت پریز نباشد.
- ۰۱/۰۸/۲۹